Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Nieuwe naam en website: Ouders & Onderwijs

  • Marieke Boon
  • Nieuws
Nieuwe naam en website: Ouders & Onderwijs

De Landelijke Ouderraad gaat per 13 mei verder onder de naam Ouders & Onderwijs.
Ouders & Onderwijs is de landelijke organisatie voor alle ouders van schoolgaande kinderen. Met de nieuwe naam is de website www.oudersonderwijs.nl vandaag gelanceerd. 

Platform van en voor ouders
Onze nieuwe naam communiceert waar we voor staan: Ouders & Onderwijs, het platform van en voor ouders. Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders, de gesprekspartner van de overheid en de onderwijssector en verbinder van ouders rondom het onderwijs. Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders. Ouders & Onderwijs is begin 2014 opgericht als nieuwe organisatie voor ouders van schoolgaande kinderen. Dit na een breed gedragen Tweede Kamermotie waarmee een nieuwe brede landelijke ouderorganisatie mogelijk is gemaakt.

Informatiepunt
Ouders & Onderwijs biedt een informatiepunt voor ouders met vragen over het onderwijs en de school van hun kind. Met de invoering van de nieuwe naam is de website www.oudersonderwijs.nl live gegaan. Op deze website vinden ouders veel informatie over basis- en voortgezet onderwijs, antwoorden op hun vragen, het laatste nieuws over onderwijs en berichten van andere ouders. De website bouwen we verder uit, onder meer met bijdragen van ouders. Daarnaast kunnen ouders terecht voor informatie via het telefoonnummer 0800-5010 en per e-mail via vraag@oudersonderwijs.nl. De signalen, vragen en ervaringen van ouders zijn belangrijke input voor de behartiging van de belangen van ouders van schoolgaande kinderen.

Netwerkorganisatie
Goed samenspel tussen ouders, school en kind draagt eraan bij dat elk kind het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past en bevordert zo het welzijn van kinderen. Ouders & Onderwijs wil toegankelijk, verbindend, activerend en aansprekend zijn voor alle ouders. 
Ouders & Onderwijs is een netwerkorganisatie van en voor ouders waarbinnen ouders, professionals en beleidsmakers de weg naar elkaar weten te vinden. De invalshoek van ouders brengen we zo onder de aandacht van onderwijsprofessionals, politiek en beleidsmakers. Ouders & Onderwijs is de landelijke gesprekspartner van ouders voor de politiek, het ministerie van OCW en de onderwijssector. Daarvoor benutten we overleg en contacten met (specifieke) ouderorganisaties en oudergroepen. Ouders & Onderwijs verbindt deze actieve en georganiseerde groepen ouders en ondersteunt hun activiteiten. Door middel van enquêtes en polls raadplegen we ouders over uiteenlopende onderwerpen. 


Ouders & Onderwijs nodigt iedereen – organisaties en individuen - van harte uit een bijdrage te leveren aan het versterken van ouders rondom het onderwijs. Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ouders & Onderwijs maakt zich hier sterk voor- vandaag en in de toekomst.

Wij horen graag wat u van onze nieuwe website vindt. Laat het ons weten via de mail of via onderstaande formulier. 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Reacties

Praat mee

* = Verplicht veld