Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

14 februari: Ouders praat mee, staken of zijn er alternatieven?

  • Paulien Vreman
  • Agenda

Op 14 februari is de eerste estafettestaking van het basisonderwijs. De basisscholen in Groningen, Friesland en Drente blijven die dag gesloten. Welke zorgen delen ouders en scholen rond de toekomst van het onderwijs en het tekort aan leraren? Is een lerarenstaking de beste manier deze zorgen duidelijk te maken? Wij vinden het belangrijk dat scholen met ouders in gesprek gaan over alternatieven.

Daarom organiseren wij op 14 februari samen met de PO-raad een bijeenkomst over de samenwerking tussen scholen en ouders. Hoe kan de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijven in tijden van hoge werkdruk en tekort aan leraren? Kunnen schoolbesturen en ouders hierbij samenwerken? 

Ouders hebben ons laten weten dat ze zien dat de werkdruk in het onderwijs hoog is. Daar hebben ook zij zorgen over. Een deel van de ouders vindt een staking niet de manier om op te roepen tot maatregelen. De school sluiten betekent namelijk dat de kinderen onderwijs missen. Wilt u meepraten? Kom dan op 14 februari naar Groningen. Om ongeveer 15.30 uur start de bijeenkomst op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen (Energieweg 10, 9743 AN Groningen).

U kunt zich hier inschrijven voor de bijeenkomst.

Meer weten? Neem contact op met Peter Hulsen

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?