Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Alle cijfers onderwijs in Nederland op 1 handige website

  • Dorine Wiersma
  • Nieuws

Enkele cijfers; er zijn 642 scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland, van elke honderd leerlingen die op de basisschool beginnen halen er uiteindelijk 13 een master, in Nederland is 40,2% van de beroepsbevolking middelbaar opgeleid. Onderwijsincijfers.nl brengt de belangrijkste cijfers over het onderwijs in Nederland bijeen.

Voor het eerst bundelen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) hun belangrijkste cijfers op het gebied van onderwijs op één website. Onderwijs in Cijfers vervangt de publicaties Kerncijfers (OCW) en Jaarboek Onderwijs (CBS). Met zo’n 115 kengetallen en ruim 400 grafieken en interactieve kaarten over het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs, is de website altijd up-to-date met de laatst gepubliceerde cijfers.

Naast de kengetallen biedt Onderwijs in Cijfers ook thema-analyses. Dit zijn artikelen op basis van bestaande databestanden van OCW, CBS en DUO. Zo is er een analyse beschikbaar over de effecten van versnelling in het funderend onderwijs.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?