Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Ambassadeurs gezocht!

  • Arline Spierenburg
  • Nieuws

Vind jij het belangrijk dat ouders met elkaar in gesprek gaan over onderwijs? Wil je andere ouders verder helpen met hun vragen over onderwijs en daaraan bijdragen als gespreksleider? Meld je dan aan bij Ouders & Onderwijs en versterk ons team van ambassadeurs. 

Werkgroep Ouders en school samen

Op 30 juni kwamen al de eerste ambassadeurs bij Ouders& Onderwijs bij elkaar om te oefenen met ‘Kind op school: Goed Gesprek!’. Deze enthousiaste ouders hebben actief mee gedacht over de totstandkoming van het gespreksformat in de werkgroep ’Ouders en school samen’. De wens van deze werkgroep was om een netwerk van ambassadeurs op te bouwen en met elkaar de rol van ouders rond het onderwijs zo breed mogelijk op de kaart te zetten. Daar gaan ze nu invulling aan geven.
Ouder-ambassadeur: 'Goed om ouders te motiveren het gesprek over onderwijs te voeren!'. Zo draag ik bij aan het goede gesprek tussen ouders en school. En krijgen kinderen betere kansen!'

‘Kind op school: Goed Gesprek!’

Ouders & Onderwijs start het nieuwe schooljaar met ‘Kind op school: Goed Gesprek!’. Dit is een laagdrempelig en informeel format om met ouders in gesprek te gaan over hun vragen en ervaringen rond het onderwijs. 

Ambassadeurs gezocht!

Voor het voeren van deze gesprekken met ouders zoekt Ouders & Onderwijs enthousiaste mensen die als ambassadeur van Ouders & Onderwijs gesprekken willen leiden. In je eigen omgeving ga je op zoek naar mogelijkheden en ouders om een ‘Goed Gesprek!’ mee te voeren. 

Startbijeenkomst

Zin om ambassadeur te worden? Meld je dan aan voor de eerstvolgende kennismakings- en startbijeenkomst voor ambassadeurs:

- vrijdag 22 september 10.00 - 13.00
- donderdag 28 september 17.00 - 20.00 

locatie: Ouders & Onderwijs, Utrecht.

Met een groep nieuwe ambassadeurs bespreken we de handleiding voor ‘Kind op school: Goed Gesprek!’ en krijg je toelichting op het gespreksformat. Ook is er gelegenheid om in kleine groepjes te oefenen met de gespreksvorm. 
Na deze training kun je zelfstandig aan de slag om gesprekken te voeren. Voor elk gesprek dat je voert, is een vergoeding beschikbaar.
Aan het volgen van deze training zijn geen kosten verbonden. Gemaakte reiskosten worden vergoed.  

Interesse en contact

Interesse om ambassadeur te worden en oudergesprekken te voeren? Meld je dan aan voor 22.9.17 of 28.9.17 (zie hierboven) via arline.spierenburg@oudersonderwijs.nl, ook voor vragen over de rol van ambassadeurs en ‘Goed Gesprek!’.
Wel interesse, maar liever een ander moment? Of met meer ouders een ambassadeurstraining op locatie? Ook dat kun je vragen via arline.spierenburg@oudersonderwijs.nl
 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?