Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Brief ouders over cito-toetsen op marktplaats

  • Marieke Boon
  • Nieuws

De ouders die in beeld waren in het programma Brandpunt op 12 mei stuurde naar aanleiding hiervan de staatssecretaris van onderwijs een brief. In deze brief spreken zij hun zorgen uit over de invloed die de Cito-toetsen van het Leerlingvolgsysteem nu hebben op het schooladvies voor het voortgezet onderwijs. 

Het programma Brandpunt toont in de uitzending van 12 mei aan dat alle Cito-toetsen van het Leerlingvolgsysteem via het internet te koop zijn. Daarmee kan er door leerlingen op deze toetsen geoefend worden. De betrouwbaarheid van de resulaten op deze toetsen als hard gegeven voor het schooladvies wordt daarmee onderuit gehaald. 

In het onderwijs zou het zo min mogelijk moet draaien om toetsen. Mede omdat toetsing op allerlei manieren leidt tot 'teaching to the test'. Met de brief roepen deze ouders om weer echt naar het kind te kijken in plaats van naar een ‘vertekende’ computeruitdraai. 'Uiteindelijk gaat het erom dat onze kinderen op een gelukkige, productieve plek in onze maatschappij terecht komen.' zo staat te lezen in de brief. 

Lees de hele brief hier

Reageren op dit bericht kan via onderstaande reactiemogelijkheid. 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Praat mee

* = Verplicht veld