Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Diploma halen? Eerst betalen

  • Lotte Cats
  • Nieuws
Diploma halen? Eerst betalen

De vrijwillige ouderbijdrage zorgt regelmatig voor moeilijke en onacceptabele situaties voor ouders. Wij ontvangen hierover regelmatig signalen per telefoon, mail en via sociale media. Daarom vragen we al langere tijd aandacht voor het onderwerp. Pas geleden trokken we aan de bel over zo'n situatie, met succes.

Ouderbijdrage voor diploma-uitreiking

Een ouder belde ons met de mededeling dat haar kind uitgesloten zou worden van de diploma-uitreiking, omdat de ouders de bijdrage van €20,- niet konden betalen. Onacceptabel vonden wij. Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs, stuurde hierover een bericht op twitter:

'Het kan altijd nog gekker. We worden gebeld door een ouder die de 20 euro bijdrage voor de diploma-uitreiking niet kan betalen. School besluit dat kind niet mag komen.  #kinderarmoede #geen1april'

Uitzending EditieNL

Het bericht werd opgepikt en kort daarop sprak Lobke in EditieNL over de uitsluiting van kinderen op school als ouders de ouderbijdrage niet kunnen betalen. Voor deze ouder is het probleem opgelost en het kind mocht gewoon bij de uitreiking zijn met al zijn klasgenoten. Helaas krijgen wij bij Ouders & Onderwijs nog te vaak signalen dat dit soort situaties voorkomen. We zijn dan ook blij met alle aandacht voor het feit dat de vrijwillige ouderbijdrage écht vrijwillig is!

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?