Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Doe jij al mee met het Landelijk Ouderpanel?

  • Chantal
  • Nieuws
Doe jij al mee met het Landelijk Ouderpanel?

De stem van ouders laten horen, dat is het doel van het Landelijk Ouderpanel. Ruim 4100 vaders en moeders praten via grote onderzoeken en korte peilingen mee over onderwijs en opvoeden. De resultaten bespreken we met bijvoorbeeld de Onderwijsinspectie, het ministerie van Onderwijs of de scholenkoepels. Samen willen we het voor ouders makkelijker en beter maken.

Hoe werkt het?

Leden van het Landelijk Ouderpanel krijgen een paar keer per jaar per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan een online onderzoek. Bijvoorbeeld over het lerarentekort, het schooladvies in groep 8, huiswerkbegeleiding en de vrijwillige ouderbijdrage. Je wordt alleen uitgenodigd voor onderzoeken die op jouw situatie van toepassing zijn. Dus heb je pubers thuis? Dan krijg je geen uitnodiging voor onderzoeken over de kleuterperiode. En je mag natuurlijk zelf kiezen of je meedoet met het onderzoek.

Wil jij als ouder ook je mening geven en gehoord worden? Meld je dan aan en praat mee over onderwerpen die jou als ouder raken.

 

Meer aandacht voor ouders

Via het Landelijk Ouderpanel praten ouders mee over onderwerpen die te maken hebben met onderwijs én opvoeden. De resultaten helpen om de informatie voor ouders te verbeteren en de rol en positie van ouders onder de aandacht te brengen van de scholen, onderwijsorganisaties en andere professionals. Bovendien krijgen de uitkomsten vaak aandacht in de media en ook politiek Den Haag hoort dankzij het Landelijk Ouderpanel steeds beter de stem van ouders. Via het Landelijk Ouderpanel gebeurt er écht iets met jouw stem.

Wat cijfers op een rijtje

  • Het Landelijk Ouderpanel bestaat op dit moment uit meer dan 4100 ouders.
  • 93% is moeder, 7% is vader.
  • 88% is Nederlands, 12% heeft een migratie achtergrond.
  • Het panel telt meer dan 15 nationaliteiten waaronder Turks, Peruaans, Iraans en Indonesisch.
  • De meeste ouders hebben twee kinderen, gevolgd door één kind en drie kinderen. Er zijn zelfs ouders met meer dan vijf kinderen.

Het Landelijk Ouderpanel is een initiatief van Opvoedinformatie Nederland en Ouders & Onderwijs.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?