Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Doe mee met de MBO-ouders

  • Mark Weghorst
  • Agenda

Renske Luca is een inmiddels bekende MBO-ouder die al eens de krant haalde met het bijzondere verhaal over haar dochter. Zij sprak eerder deze week de wens uit voor de vorming van een klankbordgroep voor ouders in het MBO. Hier gaat Ouders & Onderwijs graag bij helpen. 

Sinds enige tijd kan Ouders & Onderwijs zich ook bezig houden met het MBO. We bereidden daarvoor al brieven voor, spraken al met verschillende ouders en schoven aan in verschillende overleggen. We delen de wens van Renske om een goede vorm te vinden voor een groep waar ouders hun ideeen kwijt kunnen, maar ook een actieve rol in de inspraak kunnen creëren. 

Samen met Renske hebben we woensdagavond 14 september een pizzabijeenkomst gepland om 18:30 bij Ouders & Onderwijs in Utrecht. We hopen daar een groep ouders te ontmoeten die met elkaar vorm wil geven aan de wensen van Renske. Ouders & Onderwijs zorgt voor de pizza.  

De bijeenkomst op 14 september is bedoeld voor al die ouders die betrokken zijn op hun kinderen die naar het MBO zullen gaan, in het MBO zitten of er net vanaf zijn. Kwetsbare kinderen hebben daarbij de speciale aandacht, omdat zij momenteel het meeste moeite hebben om passend onderwijs te krijgen in het MBO. Maar ook thema's als sociale veiligheid, stages, arbeidsmarkt kunnen aan bod komen. In de groep kunnen we zorgen dat we het oudergeluid over het MBO kunnen bundelen. Daardoor kunnen we beter zorgen dat het geluid ook goed gehoord wordt. 

Heeft u vragen of wilt u meedoen met de bijeenkomst van 14 september 2016 om 18:30 uur dan kunt u zich melden bij Mark Weghorst. U ontvangt dan verdere informatie.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?