Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Doen! Vermeld Ouders & Onderwijs in uw schoolgids

  • Sjoerd van Geffen
  • Nieuws

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen op de basisschool of het voortgezet onderwijs. Staat Ouders & Onderwijs al in uw schoolgids?

Vermeld Ouders & Onderwijs in de schoolgids

Jaarlijks stelt de school de schoolgids vast. Dit doen zij met instemming van de ouders in de medezeggenschapsraad. De schoolgids is een goed gelezen document met veel relevante informatie voor ouders en leerlingen over de school en het onderwijs. Wilt u onze gegevens in uw schoolgids opnemen zodat ouders ons weten te vinden? Geef dat dan via de schoolleider of medezeggenschapsraad aan. Op die manier kunnen wij ook de ouders van uw school helpen! Op onze site vindt u voorbeeldteksten, ons logo en onze banner.

Ook is een overzicht beschikbaar over wat een ouder kan doen als het met zijn kind niet goed gaat op school. Waar kunt u dan terecht, bij wie moet u zijn. Dit overzicht is bovendien in te vullen met eigen gegevens. Zo wordt het overzicht nog informatiever. 

Waarom is een vermelding in de schoolgids belangrijk?

Ouders & Onderwijs is dé landelijke organisatie voor ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders & Onderwijs heeft veel kennis over het onderwijsveld. Wij zijn goed op de hoogte van alle wet en regelgeving en kennen de rechten en plichten van ouders én school. Ouders kunnen met vragen bij ons terecht, wij geven tips en bieden hen een luisterend oor. Zo krijgen we op schooldagen telefoontjes van ouders met vragen over onder andere extra zorg voor hun kind op school, schoolkeuze, schoolbeleid, communicatie met de school, veiligheid en gezondheid, en de positie van de medezeggenschap. Behalve ouders geven we ook informatie en advies over wet- en regelgeving aan medezeggenschapsraden. Kortom wij geven ouders én medezeggenschapsraden informatie en advies over wet- en regelgeving en wijzen hen de weg in onderwijsveld.

Het is belangrijk dat alle ouders ons kunnen vinden. Neem daarom Ouders & Onderwijs op in de schoolgids. 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?