Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Eerste ontbijtsessie Campagne Samen zijn wij school in Hoogezand

  • Arline Spierenburg
  • Nieuws
Eerste ontbijtsessie Campagne Samen zijn wij school in Hoogezand

Samen zijn wij school was te gast bij CBS De Regenboog. In Hoogezand vond de eerste ontbijtsessie van deze campagne plaats. Eppo Bruins van de Tweede Kamer ging in gesprek met ouders, leraren en natuurlijk kinderen.

Drempels laten verdwijnen

“Wees open tegen elkaar, zowel leerkracht, als ouder, als schoolhoofd. Dan verdwijnen de drempels en bereik je elkaar sneller. Informeer elkaar, en vraag ook de kinderen naar hun verhaal.”

Aldus één van de ouders die deelnamen aan het gesprek over hoe leerlingen, ouders en school meer kunnen samenwerken. De school vulde aan dat meer samenwerken vooral een houding is. ''Van iedereen rond de school mag verwacht worden dat ze met elkaar in gesprek blijven. Zonder druk, want dan worden gesprekken tussen school en ouders alleen maar ingewikkelder.''

Ontmoeting op het schoolplein

Voorafgaand aan de gastvrije ontvangst in de school was er een ontmoeting op het schoolplein tussen kinderen, ouders, directeur Bregina Staal en algemeen directeur Jan de Boer, wethouder van onderwijs Erik Drenth en Tweede Kamerlid Eppo Bruins (CU).
De kinderen vertelden over hoe hun ouders betrokken zijn bij de school en hun ontwikkeling en wat ze daarvan vinden. “Ik vind het fijn als mijn moeder aan het einde van de dag vraagt hoe het op school ging”, zei een meisje. Een jongen vulde aan dat zijn vader op school altijd voor de muziek zorgt.
Luister en kijk naar deze video over wat er op het schoolplein gebeurde. 

Handtekening onder oproep

Voor alle aanwezigen was er de mogelijkheid om een handtekening te zetten onder de oproep Samen zijn wij school. Deze oproep nodigt iedereen uit om bij te dragen aan het voorkomen van conflicten tussen school en ouders. En vooral te focussen op de goede samenwerking tussen beiden in het belang van kinderen. Wethouder Drenth zette hier graag zijn handtekening onder. Eppo Bruins die dat eerder in Den Haag al deed vertelde nog eens bevlogen hoe het onderwerp hem aan zijn hart gaat en dat hij zich er in de Tweede Kamer voor wil inzetten.

Campagne

De campagne Samen zijn wij school gaat blijvend aandacht vragen van scholen, ouders en onderwijsorganisaties om meer met elkaar samen te werken. In de gesprekken is ruimte om goede voorbeelden te delen maar ook om lastige vragen te bespreken en naar oplossingen te zoeken.

Wat kunt u doen? 

  • Laat op de site zien dat u de oproep steunt. 

  • Draag bij aan Samen zijn wij school door uw inspirende verhaal, tip of ervaring met ons en met elkaar te delen. 

  • Maak anderen enthousiast om ook te onderschrijven en mee te doen! 

  • Ontbijtgesprek op de school van uw kind? Attendeer de school van uw kind op deze mogelijkheid en laat het ons weten. 

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over Samen zijn wij school? Stuur dan een mail aan informatie@samenzijnwijschool.nl  

 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?