Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Extra info informatiebijeenkomst actieweek thuiszitters

  • Mark Weghorst
  • Agenda

Op 12 mei organiseren Ouders & Onderwijs en Ieder(in) samen een informatiebijeenkomst in het kader van de week van de thuiszitters.

Landelijke actieweek

Scholen, schoolbesturen, samenwerkingsverbanden, gemeenten en jeugdzorg werken samen hard aan het voorkomen en terugdringen van thuiszitten. Om een verdere impuls te geven aan deze inspanningen, organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs VO in nauwe samenwerking met partners van 8 t/m 12 mei de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Tijdens deze week zijn er een groot aantal activiteiten, gericht op professionals, ouders en andere belangstellenden. 

Informatiebijeenkomst voor ouders

In de informatiebijeenkomst wordt uitleg gegeven door een aantal professionals uit de dagelijkse praktijk. Vanuit het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheidszorg komen Yvonne Vaneste en Lieke van der Meulen. Over leerplicht komt de voorzitter van Ingrado Carry Roozemond vertellen. Ine van der Rijt komt namens de onderwijsconsulenten en Ingur Zijlstra en Annie de Groot vertegenwoordigen het Centrum voor Consultatie en Expertise. 

Ook voor preventie van schooluitval

De bijeenkomst is geschikt voor alle ouders die zich graag willen informeren over de mogelijkheden om tot oplossingen te komen als het op school niet vanzelf gaat. De middag is erop gericht om oplossingen en denkrichtingen aan te reiken.

Marc Dullaert neemt infographic in ontvangst

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt ook de infographic gepresenteerd waar de verschillende mogelijkheden die er zijn om tot oplossingen te komen in genoemd staan. Die infographic komt na de bijeenkomst uiteraard voor iedereen beschikbaar. Marc Dullaert, aanjager van de afspraken in het thuiszitterspact zal de infographic in ontvangst nemen. 

Livestream

We streven ernaar om de informatiebijeenkomst ook via een livestream aan te bieden. Op die manier is het ook voor ouders die verder weg wonen of niet zelf aanwezig kunnen zijn mogelijk om mee te doen, vragen te stellen en de informatie te horen. 

Feiten

Waar Gebouw Ieder(in): Churchillaan 11 in Utrecht 
Datum 12 mei 2017
Tijd 15:00 uur - 18:00 uur (start programma om 15:30 uur)
Inschrijven Alleen door voorinschrijving
Kosten Geen (er is een reiskostenregeling beschikbaar)

 

 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?