Gezocht: medewerker voor Informatiepunt

  • Marieke Boon
  • Nieuws
Gezocht: medewerker voor Informatiepunt

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Ouders & Onderwijs biedt informatie aan ouders over onderwijs. Ouders bellen en mailen ons dagelijks gratis voor advies rond school en het onderwijs voor hun kind. Ze stellen vragen over uitlopende onderwerpen zoals ouderbijdrage, schorsing, extra ondersteuning op school, medezeggenschap en de rechten die kinderen en ouders hebben. Veel informatie is ook te vinden op www.OudersOnderwijs.nl. De medewerker Informatiepunt beantwoordt vragen van ouders en adviseert ze inzake vraagstukken rond onderwijs.

Functie

We zoeken een collega met brede sociaal-juridische kennis, in het bijzonder omtrent het onderwijs, en met ervaring in de telefonische en/of schriftelijke advisering van ouders. 
De eigenschappen van de medewerker Informatiepunt:

  • U biedt mensen een luisterend oor, haalt in een gesprek de essentie van de vraag naar voren en geeft concreet advies.
  • U spreekt de taal van ouders en denkt vanuit de invalshoek van ouders.
  • U draagt daarbij de rol en de functie van Ouders & Onderwijs uit.
  • U hebt tenminste een HBO-werk- en denkniveau, bent bekend met het onderwijsbeleid en de actuele ontwikkelingen omtrent ouderparticipatie, medezeggenschap, passend onderwijs en het onderwijsveld in algemene zin.
  • U kent de ouderrol ten aanzien van het onderwijs bij voorkeur uit eigen ervaring.

Aanbod

De functie betreft een dienstverband op oproepbasis. U kunt factureren op ZZP-basis. Ouders & Onderwijs biedt een uurtarief passend bij uw opleidingsniveau en ervaring. U wordt bij aanvang gedurende voldoende werkdagen in de gelegenheid gesteld ervaring op te doen met de werkwijze van het Informatiepunt Ouders & Onderwijs. Mogelijk kan op termijn een dienstverband worden aangeboden. Ouders & Onderwijs werkt vanuit Hoog Catharijne in Utrecht. Het Informatiepunt is geopend op werkdagen van 10:00 tot 15:00 uur.

Nadere informatie en reactie

Informatie over de functie kunt u vragen bij de directeur, Peter Hulsen, bereikbaar via peter.hulsen@oudersonderwijs.nl of 06-11882660.
Wij zien uw sollicitatie met CV graag uiterlijk op 1 april 2018 per email tegemoet.

Over Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met schoolgaande kinderen in Nederland. Ons informatiepunt biedt informatie aan ouders over onderwijs en de school van hun kind. We zijn de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector en de verbinder van ouders rond het onderwijs. De activiteiten van Ouders & Onderwijs worden volledig bekostigd met subsidie van het ministerie van OCW.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?