Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Gezocht: Ouders met een mening

  • Lotte Cats
  • Nieuws
Gezocht: Ouders met een mening

Ook dit jaar brengt Ouders & Onderwijs de Staat van de Ouder uit. In een enquête vragen we ouders om hun mening over het onderwijs en de school van hun kind. Praat ook mee!

De Staat van de Ouder

Ieder jaar brengt de Onderwijsinspectie in april 'De Staat van het Onderwijs' uit. Daarin beschrijft de inspectie de nieuwe ontwikkelingen en de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Maar hoe kijken ouders daar tegenaan? Wat vinden ouders van het onderwijs dat hun kinderen krijgen? Dat staat in 'De Staat van de Ouder'. Om een goed beeld te krijgen van wat ouders vinden is ook uw mening nodig.

Enquête onder ouders

U kunt eenvoudig meedoen via een online vragenlijst. Hoe ervaart u het contact met de school? Bent u tevreden over de kwaliteit? En wat merkt u van het lerarentekort? Deze en andere vragen komen in de enquête aan bod. Invullen duurt ongeveer 15 minuten. Laat uw mening horen!

 

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

De resultaten van het onderzoek verschijnen in een online rapport en worden breed gedeeld met het onderwijsveld, de politiek en de media. Daarmee laten we de stem van ouders horen en zorgen we dat er aandacht is voor de problemen, oplossingen en meningen van ouders. Op 10 april presenteren we de uitkomsten van het onderzoek op het congres van de Onderwijsinspectie. Wilt u hierbij zijn? Hou dan onze website goed in de gaten, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?