Gezonde lunches op de basisschool: wat vind jij?

  • Arline Spierenburg
  • Nieuws
Gezonde lunches op de basisschool: wat vind jij?

Het stimuleren van gezond eetgedrag van kinderen is belangrijk. Onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met de Universiteit Wageningen, doen hier onderzoek naar. Ze willen weten wat er komt kijken als kinderen hun lunch niet meer van huis mee hoeven te nemen maar op school een gezonde lunch krijgen.   

Vragenlijst aan ouders over eten op school

Als onderdeel van het onderzoeksproject "eten op school" willen de onderzoekers graag weten wat ouders vinden. Het afgelopen schooljaar hebben de onderzoekers op basisscholen gesprekken gevoerd met kinderen, ouders en schoolpersoneel. Zo hebben ze een beeld gekregen over wat kinderen als lunch eten, hoe er gedacht wordt over een verzorgde schoollunch en hoe deze eruit zou moeten zien. Hiermee hebben ze lunch ideeën ontwikkeld. Deze leggen ze graag in een vragenlijst aan ouders voor.

De onderzoekers zijn op zoek naar ouders met kinderen op de basisschool die hun mening willen geven over een gezonde schoollunch en de inhoud van deze lunch. Ouders weten het beste wat hun kinderen eten en wat ze willen dat hun kinderen eten. Ouders & Onderwijs maakt deelt uit van de klankbordgroep van het onderzoek en dacht mee over de vragen aan ouders. 

Verzorgde schoollunch een goed idee of niet  

Door mee te doen laat je weten hoe je denkt over een verzorgde schoollunch. Let op deze vragenlijst is alleen voor ouders met kinderen op de basisschool. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en zijn niet herleidbaar. We vragen niet naar een naam, geboortedatum of postcode. De verzamelde gegevens worden alleen gebruikt door de onderzoekers van dit onderzoek en niet gedeeld met anderen. Het invullen van de vragenlijst kan in 10 minuten.  

Onder alle ingevulde vragenlijsten worden 10 waardebonnen van 25 euro verloot. Klik op onderstaande link om naar de vragenlijst te gaan of kopieer en plak deze in uw webbrowser.  

http://fppvu.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4M9Jjse1aqluNzT  

Heeft u vragen over het onderzoek of wilt u iets kwijt over de schoollunch dan kunt u altijd contact met de onderzoekers zelf opnemen door te bellen of te mailen naar: 

Monique Vingerhoeds, Monique.Vingerhoeds@wur.nl, 0317- 480240 
Frédérique Rongen, f.c.rongen@vu.nl, 020 - 5985288.  

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?