Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Handige informatietoets nu beschikbaar

  • Mark Weghorst
  • Nieuws

Scholen en samenwerkingsverbanden zijn samen verantwoordelijk voor de informatievoorziening over passend onderwijs. Ouders moeten weten hoe procedures gaan, wat basisondersteuning is, waar ze terecht kunnen met vragen. Op een aantal plekken is dat goed in orde. Het samenwerkingsverband biedt dan bijvoorbeeld een duidelijke website Soms is het nog niet op orde. 

Ouders & Onderwijs heeft samen met een aantal partijen een eenvoudige manier ontwikkeld om de informatievoorziening op uw school of in uw samenwerkingsverband te toetsen. Het invullen van de test kan in een paar minuten en geeft een goede aanzet tot een gesprek over de informatievoorziening. De toets is online in te vullen. 

Tips voor het gebruik

Kies een groep mensen uit die allemaal de test gaan invullen. Laat ze de PDF-s opslaan of opsturen naar uw eigen adres. Ga met diezelfde groep mensen om de tafel zitten om de uitslagen te bespreken. Het gesprek geeft een goede prioritering voor de acties die u rond de informatievoorziening op moet zetten. 

Welke mensen?

Kies uw groep mensen zorgvuldig. Kies mensen die afhankelijk zijn van de informatievoorziening (ouders bijvoorbeeld) en kies mensen binnen uw organisatie. Kies ook mensen van collega-scholen of collega-samenwerkingsverbanden. Dat laatste geeft ook een goede gelegenheid om elkaar een kijkje in de keuken te gunnen. 

Naar de toets

Op de pagina over de informatietoets vindt u meer achtergrondinformatie en de link naar de online toets. Veel succes!

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?