Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Heroverweging schooladvies mogelijk na uitslag eindtoets

  • Arline Spierenburg
  • Nieuws

Deze week kregen veel leerlingen in groep 8 en hun ouders de uitslag van de verplichte eindtoets. Voor het eerst dit jaar is de uitslag van deze toets niet verwerkt in het schooladvies. Toch kan een hogere score dan het al eerder gegeven advies reden zijn tot wijziging van het schooladvies.

Heroverwegen
Als een leerling de eindtoets beter gemaakt heeft dan verwacht moet de basisschool het advies heroverwegen, in overleg met de ouders en de leerlingen. De school kan vervolgens het advies aanpassen, maar het kan ook zijn dat het schooladvies onveranderd blijven. In dat geval moet de school dat wel met overtuigende argumenten aan ouders kunnen duidelijk maken. Naar beneden bijstellen mag niet.

Nog veel onduidelijkheid
Ouders & Onderwijs heeft in de afgelopen weken van ouders van kinderen in groep 8 steeds vragen gekregen over de toepassing van de nieuwe regels rond schooladvies en eindtoets. Bij voortduring merken we dat de nieuwe regels nog steeds niet voor iedereen duidelijk zijn en dat onduidelijke toepassing tot discussie leidt. Lees hier meer over de eindtoets.

Vragen of ervaringen?
Heeft u nog vragen over de eindtoets en eventuele heroverweging van het schooladvies? Of wilt u uw ervaringen delen? Laat het ons weten. Dat kan per mail naar vraag@oudersonderwijs.nl, per telefoon via 0800 – 5010 (op schooldagen tussen 10.00 en 15.00 uur) of via onderstaand formulier.

 

 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Reacties

Praat mee

* = Verplicht veld