Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Interactieve bijeenkomst #samenleren

  • Marieke Boon
  • Nieuws

#samenleren en Ouders & Onderwijs organiseren op 12 oktober van 14.00 tot 19.00 uur een interactieve bijeenkomst voor geïnteresseerde en betrokken ouders. Karin Straus (Tweede-Kamerwoordvoerder onderwijs VVD), betrokkenen van #samenleren en Peter Hulsen (directeur Ouders & Onderwijs) verzorgen korte introducties over het belang van #samenleren, maar vooral ook het belang van samenwerken.

Platform #samenleren
Doel van #samenleren is: het Nederlands onderwijs één van de beste ter wereld te maken. Onderwijs waarin topleraren samen elke dag bezig zijn om het onderwijs te verbeteren, om zo de cognitieve, manuele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen te bevorderen en het maximale uit iedere leerling te halen. #samenleren is een platform van onderwijsvoortrekkers uit de praktijk. Ze worden in hun ideeën gesteund vanuit onder meer VVD en PvdA. In september 2014 heeft #samenleren in de Volkskrant een visie op hedendaags onderwijs gegeven. Inmiddels is er ook een Facebook-pagina. Via sociale media zijn reacties ontvangen waaronder reacties van ouders. Zij willen ook graag meepraten over beter /anders onderwijs. 

Goed onderwijs
Goed onderwijs dat past bij een kind komt tot stand in een actieve relatie tussen school, ouders en kind. School brengt in dat gesprek een pedagogische visie en deskundigheid in. Ouders de ervaringsdeskundigheid omtrent hun eigen kind, en bijvoorbeeld ook de waarden die thuis worden beleefd. Deze visie op onderwijs zou nog meer veel meer gemeengoed mogen worden. Samen = beter!

Dialoog
Via de weg van (social) media is de wens om nog meer ouders te betrekken. Doel van het gesprek is om te verkennen wat de ideeën van ouders zijn bij #samenleren en wat de rol van ouders bij de tot standkoming van #samenleren zou kunnen zijn. Dit kan leiden tot een concreet geformuleerd resultaat waar ouders samen met scholen mee aan de slag kunnen.

Ook meedoen?
Doet u ook mee? Geef u dan snel op via linette.bossen@opensquare.nl of via informatie@oudersonderwijs.nl. Er is ruimte voor maximaal 60 mensen. Schrijf u dus snel in. De bijeenkomst is in de Tweede Kamer te Den Haag.

Kijk voor informatie over #samenleren op de Facebook-pagina #samenleren / aanbevelingen uit het onderwijs. 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?