Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Kom naar het congres de Staat van het Onderwijs

  • Lotte Cats
  • Nieuws
Kom naar het congres de Staat van het Onderwijs

Let op: de inschrijving voor het congres is inmiddels gesloten.

Ieder jaar bekijkt de Onderwijsinspectie hoe het gaat met het onderwijs in Nederland. Gelijktijdig onderzoekt Ouders & Onderwijs wat ouders vinden van het onderwijs? De resultaten maken we bekend op het congres Staat van het Onderwijs. Geïnteresseerde ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Kaarten voor het congres zijn te verkrijgen via Ouders & Onderwijs. Let op: wees er snel bij, want er zijn maar weinig kaarten beschikbaar.

De Staat van het Onderwijs

Ieder jaar brengt de Onderwijsinspectie in april 'De Staat van het Onderwijs' uit. Daarin beschrijft de inspectie het onderwijs in Nederland en hoe het daar op dit moment mee gaat. Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs. Op 10 april wordt het rapport gepresenteerd op een groot congres en aangeboden aan de minister van Onderwijs.

De Staat van de Ouder

Maar wat vinden ouders eigenlijk van de school van hun kind? En hoe kijken ouders aan tegen het onderwijs dat hun kind(eren) krijgen? Daarom brengt Ouders & Onderwijs dit jaar voor de derde keer de Staat van de Ouder uit. In de afgelopen weken hielden we een groot onderzoek onder ouders. Ouders gaven hun mening over verschillende onderwerpen zoals hun relatie met school, het lerarentekort en het aanbod passend onderwijs. De resultaten zijn straks allemaal terug te vinden in de Staat van de Ouder 2019.

Congres Staat van het Onderwijs

Op het congres van de Onderwijsinspectie presenteren we de onderzoeksresultaten. Dit congres is niet alleen voor mensen die in het onderwijs werken. Ook voor ouders is het congres nuttig. 
Er worden namelijk genoeg workshops gegeven die voor ouders interessant zijn. Ook wij geven twee workshops: één over de Staat van de Ouder en één over de keuze voor een middelbare school. Het congres vindt plaats op:

Datum: woensdag 10 april 2019
Tijd: 9.00 uur - 16.00 uur
Locatie: DeFabrique, Utrecht

Kom ook!

De Onderwijsinspectie heeft ons gevraagd om ouders uit te nodigen voor het congres. Bent u nieuwsgierig geworden? Of wilde u sowieso al gaan? Stuur dan zo snel mogelijk een mail aan lotte.cats@oudersonderwijs.nl met daarin uw naam en emailadres. 

Let op: er zijn maar heel weinig kaarten beschikbaar. Wees dus snel.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?