Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

'Laat bestuurder en MR gezamenlijk training volgen'

  • Kaja Sariwating
  • Nieuws

In een videoboodschap roept Paul Rosenmöller van de VO-raad bestuurders op om zich gezamenlijk met de MR te laten scholen door experts in de medezeggenschap. ‘Iedereen op school moet zich continu proberen te verbeteren. Tot de bestuurder aan toe’, aldus de voorzitter van de VO-raad in zijn videoboodschap

Goed onderwijs, goed management
De buitenwereld verwacht van een school niet alleen goed onderwijs, maar ook goed management. Een professionele school is niet alleen een instelling waar les wordt gegeven, maar een plek waar iedereen zich continu probeert te verbeteren. Professionele ondersteuning is noodzakelijk, maar gelukkig ook beschikbaar.

QuickStart Medezeggenschap
In het kader van de campagne Versterking Medezeggenschap heeft het ministerie van OCW extra budget ter beschikking gesteld. Hierdoor kunnen MR’en kosteloos training krijgen van een ervaren trainer afkomstig van onderwijsbonden en ouderorganisaties. 
Voorwaarden zijn dat het merendeel van de MR-leden aanwezig is bij de training en de bestuurder in het tweede deel van de training beschikbaar is. De trainingen maken onderdeel uit van de QuickStart Medezeggenschap.

Aanmeldingen
Verleden maand bracht Ouders & Onderwijs de trainingen ook al onder de aandacht. Inmiddels hebben zich al meer dan 50 medezeggenschapsraden samen met hun bestuurder opgegeven. Wees er dus snel bij. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar QuickStart Medezeggenschap of meld u direct aan via dit aanvraagformulier. De sluitingstermijn is 1 oktober 2015.

Bron: www.infowms.nl

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?