Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Landelijk debat toekomst onderwijs

  • Marieke Boon
  • Nieuws

Wat moeten kinderen op school leren om zich optimaal voor te bereiden op de toekomst? Op donderdagavond 28 mei staat deze vraag centraal in een twintigtal debatten door het hele land. Een uitnodiging aan ouders, leerlingen, leraren, wetenschappers, ondernemers en andere belangstellenden om in gesprek te gaan over de inhoud en toekomst van het onderwijs.

Onderwijs2032
In het kader van de dialoog ‘Onderwijs2032’ organiseert EDventure deze debatten. EDventure is de branchevereniging van adviesbureau’s voor het onderwijs.
Annemarie Kaptein, directeur van EDventure: “Het gaat om óns onderwijs, ónze toekomst; een vraagstuk dat ons allemaal aangaat. We vragen daarom nadrukkelijk alle betrokkenen met ons mee te denken: leerlingen, leraren, ouders, maar ook mensen uit maatschappelijke en wetenschappelijke organisaties en uit het bedrijfsleven. Tijdens onze regionale bijeenkomsten wordt iedereen gehoord. De uitkomsten dragen we over aan het Platform Onderwijs 2032. In opdracht van staatssecretaris Sander Dekker brengt deze commissie in het najaar van 2015 advies uit aan het kabinet.”

Bekijk hier het overzicht van regionale debatten

Gaat u ook?
De organisatoren en Ouders & Onderwijs vinden het heel belangrijk dat ook ouders over dit belangrijke onderwerp meepraten. Het gaat om de toekomst van onze kinderen en straks onze kleinkinderen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om mee te praten en te laten weten hoe u als ouder de toekomst van ons onderwijs ziet. Doet u mee? Laat het ons weten.

Blog
Mocht u op deze avond niet kunnen maar over dit onderwerp wel een mening hebben? Of naar aanleiding van deze avond nog wat kwijt willen? Ouders & Onderwijs nodigt u uit om hierover een blog te schrijven. Deze willen we met andere ouders delen via onze website. Samen met alle binnengekomen blogs en andere reacties, bundelen we straks de stem van ouders over de toekomst van ons onderwijs. Doe mee! U kunt u blog mailen aan vraag@oudersonderwijs.nl of plaatsen in onderstaand formulier.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Praat mee

* = Verplicht veld