Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

LinkedIngroep voor ouders in de medezeggenschap

  • Sjoerd van Geffen
  • Nieuws

De LinkedIn groep Ouders & Medezeggenschap is onlangs gestart. Deze groep heeft als doel om ervaringen, vragen en ontwikkelingen van ouders in de medezeggenschap te delen en te bespreken. Het platform is door en voor ouders, medezeggenschapsraden, scholen en andere betrokkenen. Zo draagt de groep bij aan de kwaliteit van de medezeggenschap en de belangen van de ouders. 

Medezeggenschap op iedere school

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad. Dat is dé plek waar de belangen van ouders, leerlingen, personeel en school samenkomen. Mensen stellen zich verkiesbaar voor de medezeggenschapsraad vanuit een verlangen om bij te dragen aan de kwaliteit van de school van hun kinderen. Eenmaal gekozen blijkt dat het nog niet zo eenvoudig is om die bijdrage te leveren. Want wat zijn rechten en plichten? Hoe kijk je door alle jargon naar de grote lijnen?

Het goede gesprek

Constructieve medezeggenschap vraagt om een medezeggenschapsraad die opbouwend-kritisch en constructief meedenkt en meepraat. Niet enkel reactief over die onderwerpen die hen worden aangeboden, maar over die onderwerpen die voor de medezeggenschapsraad belangrijk zijn. Op basis van  het goede gesprek kan het goede beleid worden opgesteld. Dan is het bevredigend en waardevol om het geluid van de ouders in de medezeggenschapsraad te vertegenwoordigen.

Samen sterk

Leden van de medezeggenschapsraad praten mee over schooltijden, fusie, schoolgids, klachtenregeling en nog veel meer. Dankbare, maar complexe dossiers. Dan helpt het om te weten dat er vele anderen zijn in de ruim 7000 PO- en VO-scholen die met dezelfde materie worstelen of geworsteld hebben. Die oplossingen bedachten, vragen stelden en ontwikkelingen signaleerden waar u zelf ook behoefte aan heeft. Dan is het mooi om anderen te kunnen bevragen, om ervaringen uit te wisselen en zo meer. Dan is het goed dat er een groep is als Ouders & Medezeggenschap.

Lid worden van deze groep? Klik dan hier.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?