Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Nieuw oudersteunpunt passend onderwijs

  • Hugo Jager
  • Nieuws
Nieuw oudersteunpunt passend onderwijs

Ouders boden Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs een website over passend onderwijs aan.  Op de website kunnen ouders terecht voor informatie. Dit vond plaats tijdens de conferentie ‘Ik maak verschil voor ons’ op 11 november in Heerhugowaard.

De onafhankelijke website www.oudersteunpunt.nl moet antwoorden geven op veelvoorkomende vragen. Er is informatie te vinden over rechten, plichten, gesprekstechnieken, praktische telefoonnummers en verschillende typen situaties. 

Staat van de Ouder

En dat is hard nodig. Want als het gaat over passend onderwijs verdwalen ouders vaak in de vele regels en versnipperde informatie. Dit bleek ook uit het onderzoek Staat van de Ouder 2019 dat Ouders & Onderwijs hield onder de leden van het Landelijk Ouderpanel. 

Uitkomsten

Er kwam naar voren dat het ouders vooral frustreert als het lang duurt voordat passend onderwijs gerealiseerd wordt. Soms worden kinderen naar een andere niet-passende plek gestuurd terwijl er nog geen overeenstemming is met de ouders en dit leidt tot klachten. Klachtenprocedures zijn traag en leveren vaak niet de oplossing op die ouders verwachten. 

Hoofdrol voor ouders

Bij de ontwikkeling van de website oudersteunpunt.nl hadden ouders een belangrijke rol. Ze dachten mee in wat er nodig was en de informatie op de website werd samen met hen ontwikkeld. Het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland en Ouders & Onderwijs maakten dit mogelijk. 

 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Praat mee

* = Verplicht veld