Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Ouders betrekken bij Gezonde School

  • Arline Spierenburg
  • Nieuws

Steeds meer scholen kiezen voor een Gezonde School-aanpak om leerlingen een gezonde leefstijl mee te geven. Goed contact en samenwerking tussen school en ouders hoort daarbij. Gezonde School beschrijft hoe ouders en school hierin samen kunnen optrekken.

Gezonde leefstijl en Gezonde School

Met Gezonde School kiest een school voor een aanpak om leerlingen gezond gedrag en een gezonde leefstijl aan te leren. Om de gezondheid van leerlingen te bevorderen, kunnen ouders en school elkaar versterken. Als ouders en school zich samen verantwoordelijk voelen en zijn, kan gezondheid op school beter aanslaan. Door thuis en op school met gezondheid bezig te zijn is er meer kans op een gezonde leefstijl voor leerlingen. Een Gezonde School informeert en betrekt daarom ouders bij de gezondheidsactiviteiten van de school.

Ouders betrekken bij Gezonde School

Gezonde School vindt het belangrijk ouders te betrekken bij het de gezonde leefstijl van leerlingen. Samenwerking tussen school en ouders zorgt voor draagvlak voor de Gezonde School-aanpak. Samen met ouders kunnen scholen leerlingen helpen gezond gedrag eigen te maken. Voor scholen beschrijft Gezonde School vijf stappen om ouders te betrekken:

Medezeggenschap en gezonde leefstijl

Naast bovengenoemde stappen heeft ook de medezeggenschapsraad een belangrijke rol bij het gezondheidsbeleid van de school. De MR kan het onderwerp gezondheid actief op de agenda zetten en ook instemming verlenen aan regels of wijzigingen in het gezondheidsbeleid van de school. 

Aansprekende voorbeelden

Inspiratie en goede voorbeelden helpen om actief aan de slag te gaan met de aanpak van Gezonde School. Achter elke bovengenoemde stappen vindt u meer informatie, tips en aansprekende voorbeelden. 

Reacties en vragen

Reageren op bovenstaande? Ervaringen over Gezonde School met ons delen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Vragen over gezonde leefstijl op school? Kijk voor meer informatie op onze site. Antwoord niet gevonden? Stel dan uw vraag via vraag@oudersonderwijs.nl of bel kosteloos met 0800 - 5010 op schooldagen tussen 10.00 - 15.00. 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Praat mee

* = Verplicht veld