Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Ouders & Onderwijs zoekt nieuwe directeur

 • Marieke Boon
 • Nieuws

We zoeken een directeur die leiding geeft aan het kernteam van Ouders & Onderwijs. De nieuwe directeur staat voor de uitdaging Ouders & Onderwijs verder te ontwikkelen in een voortdurend veranderend werkveld.

In de vier jaar na de start heeft Ouders & Onderwijs snel een positie opgebouwd in de onderwijswereld en in de media. In de komende jaren is de uitdaging deze verder uit te bouwen, zoveel mogelijk ouders te bereiken, en het gamma van activiteiten en instrumenten verder te ontwikkelen, in aansluiting op het publiek. De activiteiten van Ouders & Onderwijs worden bekostigd met subsidie van het ministerie van OCW. 

We zoeken

De directeur heeft een visie op de rollen van Ouders & Onderwijs en is een analyticus, die als vanzelf voortdurend schakelt tussen het strategische en het operationele vlak. De directeur kent het perspectief van ouders op het onderwijs uit eigen ervaring en benut dat steeds als het vertrekpunt van visie en handelen.
De directeur legt verantwoording af aan het bestuur. Samen met het bestuur zet de directeur de koers van Ouders & Onderwijs uit. Hij of zij initieert nieuwe ontwikkelingen, instrumenten en diensten en vertegenwoordigt Ouders & Onderwijs in contacten met ouderinitiatieven, de overheid, de onderwijswereld, de politiek en de media. 
De directeur leidt een netwerkorganisatie en verpersoonlijkt dat communicatie inherent is aan de activiteiten van Ouders & Onderwijs. Zij of hij coacht een team van initiatiefrijke en zelfstandig werkende professionals. De directeur voert het HR-beleid en werkt aan verdere professionalisering van Ouders & Onderwijs. De directeur draagt zorg voor een effectieve planning & control cyclus en heeft ervaring met subsidieprocessen 

Onze nieuwe directeur

 • functioneert op academisch niveau;
 • heeft ervaring in het leiden van een netwerkorganisatie;
 • heeft brede kennis van de actuele ontwikkelingen in het onderwijsveld en in aanpalende domeinen; 
 • beschikt over sterke communicatiekwaliteiten en heeft media-ervaring;
 • is een netwerker die groepen en mensen verbindt; 
 • voelt zich thuis tussen betrokken ouders en in een maatschappelijke organisatie;
 • heeft inzicht in de financiën van een non-profit organisatie. 

Aanbod

Een uitdagende fulltime functie. Het salaris zal bij aanstelling vergelijkbaar zijn met BBRA schaal 13. U komt te werken in een klein, flexibel en gemotiveerd team, dat in nauwe samenwerking vorm geeft aan Ouders & Onderwijs.
Beoogd is dat de nieuwe directeur in dienst treedt op 1 september 2018. Er is een overdrachtsperiode door de huidige directeur voorzien tot 1 november 2018. Ouders & Onderwijs werkt vanuit Hoog Catharijne in Utrecht. 

Nadere informatie en reactie

Informatie over de functie kunt u vragen bij de voorzitter (de heer René Verhulst, bereikbaar via diens secretariaat op tel. 0318 – 68 07 29) of bij de huidige directeur (Peter Hulsen, tel. 06 - 11 88 26 60). 
Wij zien uw motivatie-brief met CV graag uiterlijk op zondag 29 april 2018 tegemoet. U kunt deze per email richten aan rene.verhulst@ede.nl.
De gesprekken met de kandidaten worden gevoerd op woensdag 9 mei 2018 in Ede.

Meer over Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd in Nederland. Ons informatiepunt biedt informatie aan ouders over onderwijs en de school van hun kind. Ouders kunnen ons dagelijks gratis bellen en mailen voor advies rond onderwijskwesties. We zijn de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector en de verbinder van ouders, ouderinitiatieven en medezeggenschapsraden rond het onderwijs. 

 • Deel deze informatie
 • Goed artikel?