Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Recordaantal deelnemende scholen fruitproject

  • Hugo Jager
  • Nieuws
Recordaantal deelnemende scholen fruitproject

Nog nooit deden zoveel basisscholen mee aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Een totaal van 519.908 leerlingen afkomstig van 3.026 basisscholen in Nederland ontvangen de komende tijd 3 keer per week groente en fruit op school.

Stimulans

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. Dankzij een financiering van de Europese Unie is dit geheel gratis.

Doel

Het doel is om kinderen de aanbevolen hoeveelheid vitamines per dag te laten eten. Voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar is dat 100 tot 150 gram groente en 1,5 stuk fruit. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar geldt 150 tot 200 gram groente en 2 stuks fruit. Een ander streven is dat kinderen verschillende soorten groente en fruit proeven. En dat ze zo kennismaken met bijzondere smaken en structuren.

Abonnement voorzetten

Scholen kunnen zich jaarlijks vanaf begin september opgeven voor het project. Na de 20 weken kan de school ervoor kiezen het schoolfruitabonnement betaald voort te zetten. Op de website van Ouders & Onderwijs staan tips voor ouders om samen met de school de leerlingen een gezonde leefstijl aan te leren.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?