Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Stemwijzer ouders 39.000 ingevuld!

  • Marieke Boon
  • Nieuws

Ruim 39.000 ouders maakten voor een stemadvies voor de Tweede Kamer verkiezing in 2017 gebruik van stemwijsouders.nl. Stellingen over onderwijs, opvoeden en opvang brachten de mening van politieke partijen in beeld. Wat vinden ouders van deze stellingen? Dit geven zij de politieke partijen mee.

Belangrijke thema's

17 stellingen over onderwijs, opvoeden en opvang gaven ouders inzicht welke politieke partij hetzelfde denkt over onderwijs, opvoeden en opvang. Thema’s die voor ouders met opgroeiende kinderen heel belangrijk zijn. De stemwijzer was een initiatief van Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders

En wat vinden de ouders van de stellingen? Vinden ouders dat het onderwijsprogramma grondig vernieuwd moet worden? Mogen scholen zelf bepalen hoe groot de klassen zijn? Of moeten kinderen altijd kunnen meedoen aan activiteiten op school zonder bijdrage van de ouders?

Aandacht voor online gedrag

Ouders geven aan dat zij aandacht voor online gedrag op school heel belangrijk vinden. Met de stelling 'Scholen zijn verplicht in het onderwijs aandacht te geven aan verantwoord online gedrag' is 90% van de ouders het eens. 

Grondige vernieuwing onderwijs nodig

Met de stelling 'Het onderwijsprogramma op basisonderwijs en voortgezet onderwijs is verouderd, er gaat een grondige vernieuwing plaatsvinden' is 60% van de ouders het eens.

Deelname schoolactiviteiten

Opvallend is ook dat de meeste ouders, 80%, vindt dat kinderen moeten kunnen deelnemen aan alle schoolactiviteiten zonder een financiële bijdrage van ouders.

Vind hier alle stellingen op een rij met de mening van de ouders erbij.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?