Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Thuis tijdens de herfstvakantie? Ga de natuur in!

  • Lotte Cats
  • Nieuws
Thuis tijdens de herfstvakantie? Ga de natuur in!

Ook voor de thuisblijvers is er genoeg te doen tijdens de herfstvakantie. Museumbezoek, shoppen in de stad of een pretpark zijn voor de hand liggende keuzes. Heeft u ook al eens gedacht aan een uitje in de natuur? Er is aanbod genoeg. En het is goed voor uw kind.

Spelen en leren in de natuur

De natuur is vooral heel leuk. Zeker met dit zonnige weer is het heerlijk om buiten te zijn. De frisse lucht is goed voor de gezondheid. Daarnaast stimuleert de natuur ook om te bewegen en te spelen. Dat is goed voor de motorische ontwikkeling. Balanceren op een omgevallen boom, tikkertje spelen op het strand en kleine beestjes zoeken op de hei. De natuur prikkelt de zintuigen: alles voelt, ruikt en klinkt anders dan thuis. En er valt zoveel te ontdekken en te leren.

Uitjes

U kunt natuurlijk gewoon naar het strand, de heide of het bos gaan. Zeker met dit zonnige weer altijd fijn. Neem een kleedje mee en ga picknicken, ga wandelen op één van de blotevoetenpaden of bedenk spelletjes en ga er met een groep op uit. Er zijn ook een aantal natuurorganisaties die de activiteiten in de natuur voor u op een rij zetten. Kijk bijvoorbeeld op de website van NatuurmonumentenStaatsbosbeheer of IVN natuureducatie.

De medewerkers van Ouders & Onderwijs wensen u veel plezier!

 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?