Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Tijd voor actie: 'Goed onderwijs ik teken ervoor'

  • Hugo Jager
  • Nieuws
Tijd voor actie: 'Goed onderwijs ik teken ervoor'

Het lerarentekort loopt steeds verder op, onderwijspersoneel ervaart een enorme werkdruk en extra ondersteuning in de klas is onmogelijk. Tijd voor actie. Tijdschrift Ouders van Nu start daarom de campagne ‘Goed onderwijs ik teken ervoor’ om de stakingen in het onderwijs op 30 en 31 januari te steunen.

Feiten

De feiten liegen er niet om. Dit jaar hebben 55.000 leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas. Leerlingen krijgen les van leraren zonder opleiding en er worden vierdaagse schoolweken ingevoerd. En de ongelijkheid neemt toe. Het aantal particuliere scholen stijgt, meer scholen vragen een torenhoge ouderbijdrage en ouders kiezen voor betaalde bijles.

Sociale rechten

'Steeds meer ouders in Nederland maken zich zorgen over de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. En terecht! Het tekort aan gekwalificeerd personeel groeit snel en de kwaliteit van ons basisonderwijs staat zwaar onder druk. Het is niet meer vanzelfsprekend dat onze kinderen elke dag goed onderwijs krijgen. Terwijl dat juist een van de sociale rechten van de Nederlandse samenleving is,'  zegt hoofdredacteur van Ouders van Nu Hilde Tholen.

Petitie en tekening

Om mee te doen met de actie kunnen ouders de petitie op de website tekenen. Ook mogen ouders samen met hun kind een tekening van een hand maken en die opsturen. Donderdag 30 januari opent Ouders van Nu een pop-upklas op de Hofplaats in Den Haag en biedt de organisatie de petitie en alle hand-tekeningen van de kinderen aan het kabinet aan. Ouders & Onderwijs steunt deze actie en roept ouders op mee te doen. Ook zal Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs op 30 januari zelf aanwezig zijn bij de pop-upklas.

 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?

Praat mee

* = Verplicht veld