Uw ervaring met en vragen over het schooladvies in groep 8

  • Dorine Wiersma
  • Nieuws
Uw ervaring met en vragen over het schooladvies in groep 8

Alle kinderen in groep 8 ontvangen de komende periode het basisschooladvies. Daarmee kunnen ouders hun kind inschrijven op de middelbare school. Veel ouders hebben vragen over de overgang naar de middelbare school en lopen tegen problemen aan. Ouders & Onderwijs helpt ouders hierbij. Deel ook uw ervaring met ons.

Hoe zat het ook alweer?

Alle leerlingen in groep 8 ontvangen vóór 1 maart het advies voor de middelbare school. De basisschool baseert het advies op de leervorderingen die uw kind de laatste jaren heeft laten zien. Ook kijken veel scholen naar de werkhouding en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het advies kan een enkelvoudig of een dubbelvoudig advies zijn, bijvoorbeeld vmbo-tl of havo/vwo. Met dit advies kunnen ouders hun kind inschrijven op de middelbare school. De middelbare school moet de leerling plaatsen op minimaal het niveau van het gegeven schooladvies. Op aanvraag van ouders mag dat ook op een ander niveau. Het schooladvies kan alleen nog gewijzigd worden na een hogere score op de eindtoets in april of mei.

Deel uw ervaringen

Als sinds de invoering van het schooladvies merkt Ouders & Onderwijs dat de regels op sommige scholen niet worden nageleefd. Op andere scholen zijn ouders juist erg tevreden. Loopt u tegen problemen aan? Waar gaat de school aan uw behoefte voorbij? Wat pakt de school juist goed op? Ouders & Onderwijs spreekt regelmatig met onderwijspartijen over het schooladvies. Daarvoor zijn de ervaringen van ouders de belangrijkste leidraad. Deel daarom uw ervaring met ons via vraag@oudersonderwijs.nl.

Vragen?

Ouders & Onderwijs heeft alle informatie over de overstap van basis- naar middelbaar onderwijs voor ouders op een rij. Heeft u daarna nog vragen? Of juist behoefte aan persoonlijk advies? Dan kunt u op schooldagen tussen 10.00 en 15.00 uur contact opnemen met ons informatiepunt via 0800-5010 of vraag@oudersonderwijs.nl.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?