Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Vacature Eindredacteur/Journalist

  • Nieuws
Vacature Eindredacteur/Journalist

Ouders & Onderwijs zoekt een Eindredacteur/Journalist. Kom jij ons team versterken?

 

Over Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders met schoolgaande kinderen in Nederland. Wij bieden informatie en advies aan ouders over school en het onderwijs aan hun kind. Daarnaast zijn we de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector.

Ouders & Onderwijs is een dynamische organisatie die bestaat uit een kleinschalig team. Er wordt intensief samengewerkt in een informele sfeer. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en samen beschikken we over veel kennis en toewijding.

Inmiddels weten steeds meer ouders ons te vinden. Ze bellen voor advies naar het Informatiepunt of vinden het antwoord op hun vraag op onze website. De vragen van ouders gaan over uitlopende onderwerpen zoals ouderbijdrage, schorsing, extra ondersteuning op school, medezeggenschap en de rechten die kinderen en ouders hebben. Om alle ouders zo goed mogelijk te helpen zijn wij op zoek naar een eindredacteur met een journalistieke neus die ons team komt versterken.

Functieomschrijving

Met jouw journalistieke achtergrond weet je als geen ander wat er speelt binnen het onderwijs in Nederland. Dit weet je te vertalen naar inhoudelijke onderwerpen die van belang zijn voor ouders. Jij kunt zelfstandig artikelen schrijven. Van een uitgebreid achtergrondartikel over de rol van de Medezeggenschapraad tot beknopte content met vijf tips voor ouders.

Daarnaast voer je eindredactie en redigeer je artikelen die geschreven zijn door collega’s. Door het bewaken van de tone of voice draag je bij aan de herkenbaarheid van de organisatie. Affiniteit met online tools zoals Wordpress en Mailchimp is een pré maar geen vereiste.

Dit heb jij in je pen:

  • Verstand van het maken van nieuwsberichten en artikelen

  • Ervaring in journalistiek werk

  • Je hebt kennis van of affiniteit met het onderwijsbeleid en de actuele ontwikkelingen omtrent ouderparticipatie, medezeggenschap, passend onderwijs en het onderwijsveld in algemene zin.

  • Je bent bekend met de vragen en informatiebehoefte van ouders

  • Je werkt zelfstandig

Wat bieden wij jou?

Deze functie betreft een parttime functie in dienstverband of een rol op flexibele basis. Een zzp’er of freelance redacteur of journalist kan dus ook reageren. Uren en dagen zijn in overleg.

Ouders & Onderwijs werkt op dit moment vanuit Hoog Catharijne in Utrecht. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.oudersonderwijs.nl

 

Interesse?

Mail dan naar Chantal Loverbos (chantal.loverbos@oudersonderwijs.nl). Ook voor vragen kun je bij Chantal Loverbos terecht. Zij is telefonisch bereikbaar op 06-31654431.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?