Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Gezocht: Medewerker Informatiepunt

  • Dorine Wiersma
  • Nieuws
Gezocht: Medewerker Informatiepunt

Let op: deze vacature is inmiddels verlopen.

Ouders & Onderwijs zoekt per 7-1-2019 een 'Medewerker Informatiepunt' voor 14 - 21 uur per week. Om alle ouders zo goed mogelijk te helpen zijn wij op zoek naar een fijne collega. Kom jij ons team versterken als Medewerker Informatiepunt?

Advies en informatie geven

Ouders & Onderwijs biedt informatie aan alle ouders met schoolgaande kinderen in Nederland. Inmiddels weten steeds meer ouders ons te vinden voor advies rond school en het onderwijs voor hun kind. Ze stellen vragen over uitlopende onderwerpen zoals ouderbijdrage, schorsing, extra ondersteuning op school, medezeggenschap en de rechten die kinderen en ouders hebben. De medewerkers van het Informatiepunt beantwoorden de vragen van ouders met veel kennis en toewijding.

Functie omschrijving

Als Medewerker Informatiepunt ben je veel in contact met ouders en beantwoord je uiteenlopende vragen omtrent onderwijs. Dit doe je zowel telefonisch als schriftelijk. Ervaring met telefonische of schriftelijke advisering en een brede sociaal-juridische kennis (in het bijzonder omtrent het onderwijs) zijn daarom een pré. Natuurlijk helpen we je graag en bieden we een interne opleiding.
Belangrijke eigenschappen van de Medewerker Informatiepunt:

  • Je biedt mensen een luisterend oor, haalt in een gesprek de essentie van de vraag naar voren en geeft concreet advies.
  • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit de invalshoek van ouders.
  • Je draagt daarbij de rol en de functie van Ouders & Onderwijs uit.
  • Je hebt tenminste een MBO+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het onderwijsbeleid en de actuele ontwikkelingen omtrent ouderparticipatie, medezeggenschap, passend onderwijs en het onderwijsveld in algemene zin.

Het aanbod

Deze afwisselende functie betreft een dienstverband van 14 – 21 uur in overleg, verspreid over twee á drie werkdagen (woensdag, vrijdag en eventueel op dinsdag). We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met kans op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 2700,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Ouders & Onderwijs werkt op dit moment vanuit Hoog Catharijne in Utrecht. Vanaf 7 januari zal het Informatiepunt geopend zijn op werkdagen van 9:30 tot 16:00 uur. Daarnaast vindt er eens in de maand een werkoverleg plaats van 16:00 tot 17:00.

Over Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders. Wij zijn de verbinder en ondersteuner van ouders rondom het onderwijs. Daarnaast zijn we de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector. Ouders & Onderwijs is een dynamische organisatie die bestaat uit een kleinschalig team. Er wordt intensief samengewerkt in een informele sfeer. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en samen beschikken we over veel kennis. De activiteiten van Ouders & Onderwijs worden volledig bekostigd met een subsidie van het ministerie van OCW.

Interesse?

Mail dan vóór maandag 26 november 2018 je sollicitatie met motivatie en cv naar Dorine Wiersma (dorine.wiersma@oudersonderwijs.nl), ook telefonisch bereikbaar voor inhoudelijke vragen op maandag, woensdag en vrijdag op 030-3060800

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?