Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Vacature 'Medewerker Informatiepunt'

  • Nieuws
Vacature 'Medewerker Informatiepunt'

Ouders & Onderwijs zoekt een 'Medewerker Informatiepunt' voor 28 uur per week. Kom jij ons team versterken?

Over Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders met schoolgaande kinderen in Nederland. Wij bieden informatie en advies aan ouders over school en het onderwijs aan hun kind. Daarnaast zijn we de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector. 

Ouders & Onderwijs is een dynamische organisatie die bestaat uit een kleinschalig team. Er wordt intensief samengewerkt in een informele sfeer. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en samen beschikken we over veel kennis en toewijding.

Inmiddels weten steeds meer ouders ons te vinden. Ouders stellen vragen over uitlopende onderwerpen zoals ouderbijdrage, schorsing, extra ondersteuning op school, medezeggenschap en de rechten die kinderen en ouders hebben. Om alle ouders zo goed mogelijk te helpen zijn wij op zoek naar een Medewerker Informatiepunt die ons team komt versterken.

Functieomschrijving

Als Medewerker Informatiepunt ben je veel in contact met ouders en beantwoord je uiteenlopende vragen over het onderwijs. Dit doe je zowel telefonisch als schriftelijk. Ervaring met telefonische of schriftelijke advisering en een brede sociaal-juridische kennis (in het bijzonder omtrent het onderwijs) zijn daarom een pré. Natuurlijk helpen we je graag en word je intern opgeleid.

Belangrijke eigenschappen van de Medewerker Informatiepunt:

  • Je biedt ouders een luisterend oor, haalt in een gesprek de essentie van de vraag naar boven en geeft concreet advies.
  • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit de invalshoek van ouders.
  • Je draagt daarbij de rol en de functie van Ouders & Onderwijs uit.
  • Je hebt tenminste een MBO+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het onderwijsbeleid en de actuele ontwikkelingen omtrent ouderparticipatie, medezeggenschap, passend onderwijs en het onderwijsveld in algemene zin.

Wat bieden wij jou?

Deze afwisselende functie betreft een dienstverband van 28 uur, verspreid over vier werkdagen ingaande op 2 september 2019. We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met kans op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 2700,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Ouders & Onderwijs werkt op dit moment vanuit Hoog Catharijne in Utrecht. Het Informatiepunt is geopend op werkdagen van 9:30 tot 16:00 uur. Daarnaast vindt er eens in de twee maanden een werkoverleg plaats van 16:00 tot 17:00 uur.

Interesse?

Mail dan vóór 1 september 2019 je sollicitatie met motivatie en cv naar Dorine Wiersma via dorine.wiersma@oudersonderwijs.nl.

Ook voor vragen kun je bij Dorine Wiersma terecht. Zij is vanaf 19 augustus telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag op 030-3060800.

Meer informatie over onze organisatie vind je op deze pagina.

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?