Wat vind jij van de staking door de leraren?

  • Marieke Boon
  • Nieuws

De leraren in het basisonderwijs gaan door met hun acties. Ze organiseren de komende tijd per provincie een derde stakingsdag. Ouders & Onderwijs is benieuwd wat jij als ouder van de stakingen vindt. Wil je hierover een paar vragen beantwoorden? Gebruik daarvoor onderstaande knop. 

In het hele land blijven elke maand in een andere provincie de deuren dicht. Op woensdag 14 februari zijn dat de basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe en 14 maart de scholen in Noord-Nederland. De leraren voeren actie voor meer salaris en verlaging van de werkdruk. De leraren en werkgevers vinden het overleg met de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs 'hoopvol', maar ze zien nog te weinig concreet resultaat om nu al te stoppen met verdere acties.

Deze keer wordt er op een woensdag gestaakt. Hiermee hopen de initiatiefnemers van de staking ouders en kinderen minder te belasten, omdat de leerlingen op scholen op woensdag meestal alleen in de ochtend school hebben.

Wij zijn benieuwd wat jij als ouder van de stakingen vindt. Laat het ons weten door een paar korte vragen te beantwoorden. Deze vragenlijst is voor ouders met kinderen op de basisschool of op het speciaal onderwijs.


Zie je deze knop niet, klik dan hier

 

 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?