Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Weg met de snoepautomaat op school

  • Lotte Cats
  • Nieuws
Weg met de snoepautomaat op school

Tv-programma Kassa besteedde aandacht aan snoepautomaten in schoolkantines. Zelfs op middelbare scholen met het predikaat Gezonde School staan de automaten vaak nog gewoon in de aula. De mening van ouders is duidelijk: op een school hoort geen snoepautomaat.

Ouders zeggen nee tegen snoepautomaat

Op Facebook en Twitter werd massaal gereageerd op de stelling: Op een school hoort geen snoepautomaat. Maar liefst 1857 ouders vulden de poll in. Daarvan bleek 83% het eens te zijn met de stelling. Een stevig signaal dus om de snoepautomaten uit scholen weg te halen.

Tegengaan van overgewicht

Overgewicht is een groot probleem. Ook kinderen hebben steeds vaker last van overgewicht. Bij het voorkomen van overgewicht kunnen scholen een belangrijke rol spelen. Want gezond leren eten begint al vanaf een jonge leeftijd en de voordelen werken tot op late leeftijd door. Daarom heeft de overheid kort geleden een Nationaal Preventieakkoord gesloten met een groot aantal maatschappelijke organisaties.

Aandacht voor gezondheid op school

Steeds meer scholen hebben aandacht voor gezondheidsbevordering. Door aan bepaalde eisen te voldoen kan een school het predikaat Gezonde School krijgen. Bovendien hanteren veel scholen een voedingsbeleid, waardoor gezondheid gestimuleerd wordt. Hierover krijgen wij veel vragen van ouders bij ons informatiepunt binnen. Bijvoorbeeld over de aanwezigheid van snoep op een school met het predikaat Gezonde School.

Ook snoepautomaten op Gezonde Scholen

Tv-programma Kassa besteedde aandacht aan de aanwezigheid van snoepautomaten op scholen. Ook daaruit bleek dat op scholen met het predikaat Gezonde School nog steeds snoepautomaten aanwezig zijn. In de uitzending komen een expert, een school en het Voedingscentrum aan het woord. Zij leggen uit hoe dit komt. Benieuwd? Kijk de uitzending terug.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?