Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Wel of geen onderwijsstaking op 6 november

  • Nieuws
Wel of geen onderwijsstaking op 6 november

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de staking op 6 november dóór. Onderwijsbonden AOb en CNV roepen hun leden in het primair en voortgezet onderwijs op om het werk neer te leggen en actie te voeren. Ook Ouders & Onderwijs vindt dat de staking door moet gaan.

Vrijdag werd bekend dat de werkgevers en onderwijsbonden het eens zijn geworden over een voorstel van minister Arie Slob voor het basis- en voortgezet onderwijs. Er komt 460 miljoen euro extra voor het onderwijs. Met de toezegging voor extra geld werd de landelijke onderwijsstaking door de bonden afgeblazen. Dit leidde tot veel kritiek van leden en andere bonden. Zij roepen op om woensdag gewoon door te gaan met actievoeren.

Eenmalig 460 miljoen euro extra voor onderwijs is geen oplossing

De extra 460 miljoen euro waarover vrijdag werd bericht is een eenmalig bedrag. Er is echter structureel geld nodig om goed onderwijs te garanderen voor onze kinderen. Met incidenteel geld kunnen geen investeringen worden gedaan in bijvoorbeeld meer handen in de klas, structurele werkdrukverlaging of het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden.

‘Hoe goed het ook is dat er voor de korte termijn extra geld beschikbaar komt; er moet een lange termijn oplossing komen.’ Lobke Vlaming, Directeur Ouders & Onderwijs.

De bonden nemen daarom afstand van het convenant dat vrijdag werd gesloten. Ze hervatten hun oproep om te staken. Staking of niet, minister Slob heeft bevestigd dat de 460 miljoen euro die is toegezegd, gewoon naar het onderwijs gaat.

Wat betekent dit voor ouders?

Na een weekend vol verwarring is het vandaag op menig schoolplein het gesprek van de dag: moet mijn kind woensdag naar school? Het wel – niet – en nu toch weer wel staken leidt tot verwarring bij ouders. Het is niet duidelijk wat dit nu op individuele scholen gaat betekenen. Veel scholen gaan zich vandaag opnieuw beraden. Daarna wordt een definitief standpunt ingenomen waarna school alle ouders informeert.

Heeft u te maken met het lerarentekort of heeft u vragen? U kunt iedere werkdag bellen met het informatiepunt van Ouders & Onderwijs: 088-6050101

 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?