Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Zoekt u Lansbrekers?

  • Mark Weghorst
  • Nieuws

Ouders & Onderwijs is één van de organisaties die zich verbindt aan Lansbrekers, een beweging 'voor kansen van kinderen'. De Lansbrekerswebsite is vernieuwd. Ook is er een nieuwe kaart en steeds meer Lansbrekers melden zich aan om zichtbaar te zijn voor wie hen nodig heeft. Een actief netwerk dat groeit!

Een beweging, geen organisatie

Lansbrekers is geen nieuwe organisatie. Het is een beweging van professionals en ouders die zich hardmaken voor het voorkomen van schooluitval. Professionals kunnen overal werken: bij leerplicht, bij onderwijsconsulenten, gedragswerk, jeugdgezondheidszorg, scholen, samenwerkingsverbanden. Door hun zichtbaarheid op de Lansbrekers kaart laten zij zien wie ze zijn, dat het hen serieus is en dat ze graag aan de slag gaan. Via de inschrijving op de kaart zijn ze, op een veilige manier, te benaderen en kan er eenvoudig contact worden gelegd.

Er zijn landelijk honderden Lansbrekers en ze staan (nog) niet allemaal op de kaart. Dit heeft vooral te maken met de verandering voor de nieuwe website. De nieuwe website is namelijk veel interactiever.  Lansbrekers kunnen zelf stukjes schrijven, hun profiel aanpasssen en reageren op nieuwsartikelen op de website. Binnenkort kan er zelfs, door Lansbrekers, een bericht over een bijeenkomst voor andere Lansbrekers op de website worden geplaatst.

Regiobijeenkomsten

Regelmatig zijn er regiobijeenkomsten. Lansbrekers (nieuw, bestaand en aspirant) ontmoeten elkaar en bespreken met elkaar de bijzonderheden uit de regio. Het uitgangspunt bij die bijeenkomsten is het bespreken van de samenwerking om schooluitval te voorkomen. Zodra er een nieuwe bijeenkomst gepland staat zal deze ook op de website zichtbaar zijn. 

Lansbrekers in actie

Dagelijks zijn er Lansbrekers in actie voor kinderen die in de knel zitten. Het is hun werk en met de Lansbrekersbeweging als ondersteuning moet het lukken om steeds vaker de goede dingen te doen. Lansbrekers kunnen het niet alleen en hebben elkaar nodig!

Zoekt u een Lansbreker? Vul dan de zoekgegevens in onderstaand schema in en vind iemand op de kaart. Mist u personen die eigenlijk op de kaart zouden horen? Tip ze dan om zich in te schrijven. 

 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?