Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Wat doen voor je kind als het op school niet goed gaat?

De weg vinden wanneer het met je kind niet goed gaat op school. Voor veel ouders is het een doolhof. Om ouders op weg te helpen heeft Ouders & Onderwijs een overzicht (infographic) gemaakt waarin in een oogopslag is welke stappen je als ouder kunt zetten en bij welke instanties je terecht kunt. 

Infographic

Het overzicht geeft inzicht in de verschillende ondersteuningsroutes. De ouders met hun kind staan hierin centraal. Het helpt ouders om gemakkelijker de weg te vinden in de veelheid aan mogelijkheden. Ouders die vragen hebben over de infographic bij het gebruik ervan kunnen terecht bij onze informatiedienst (0800-5010 of vraag@oudersonderwijs.nl). 

Speciaal voor scholen: zelf aanvullen

Het is mogelijk om het overzicht aan te vullen met de gegevens uit de eigen situatie. Vul de namen en contactgegevens in van samenwerkingsverband, intern begeleider of zorgcoördinator, jeugdhulp op school, leerplichtambtenaar, vertrouwenspersoon, jeugdgezondheidszorg en clientondersteuning. Vul bovenaan het overzicht ook uw eigen gegevens in. 

Daarmee wordt de informatie van het overzicht nog concreter. U biedt ouders daarmee betere informatie. Na het aanvullen van de gegevens kunt u het document opslaan. Dat kunt u vervolgens gebruiken voor uw website, schoolgids of samenwerkingsverband. 

Verandert er iets in uw situatie? Dan vult u gewoon opnieuw het overzicht in en gebruikt de nieuwe versie. U kunt dat steeds opnieuw en kostenloos doen. 

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?