Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Zelf onderzoek laten doen

Zorgbudget

Ouders kunnen ook buiten de school om, onderzoek laten doen naar leerproblemen. Wanneer u denkt dat onderzoek meer duidelijkheid biedt over de leerproblemen van uw kind, maar de school wil hier niet een meewerken, dan kunt u overwegen zelf onderzoek te laten doen. Hiervoor kunt u terecht bij een psycholoog of pedagoog.

Zorgbudget van school

Iedere school krijgt geld voor extra begeleiding voor leerlingen met leerproblemen. Scholen beheren hun eigen zorgbudget. Zij bepalen wanneer ze een kind extra willen en kunnen laten onderzoeken. 

Kosten

Wanneer u zelf besluit onderzoek te laten doen kunt u geen aanspraak maken op het zorgbudget van de school. De kosten zijn dus voor u. Het kan zijn dat een deel van de kosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. In uitzonderlijke situaties kunt u ook in aanmerking komen voor bijzondere bijstand via de gemeente.

Vooraf goed bespreken

Het is belangrijk om vooraf met de school te bespreken wat zij met de resultaten van een extra onderzoek gaan doen. Gaan zij, als het onderzoek dat uitwijst, inderdaad extra begeleiding geven?

 

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?