Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Ouders zijn betrokken

OuderbetrokkenheidGelijkwaardigheidKindbetrokkenheid

Alle ouders zijn betrokken bij het onderwijs aan hun kind. Sommige ouders helpen bij activiteiten op school, anderen ondersteunen hun kind thuis. Belangrijk is de gelijkwaardigheid tussen ouders en de school.

Alle ouders zijn betrokken

Alle ouders zijn betrokken bij hun kind, en daarom ook bij de ontwikkeling van hun kind op school. Ouders kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij school, zowel binnen als buiten de klas. Soms is dat vanuit de ontwikkeling van hun eigen kind, maar er zijn ook ouders die graag een handje meehelpen bij schoolactiviteiten. Dat kan op veel verschillende manieren.

Thuis helpen

Wanneer u thuis uw kind helpt met schoolwerk kan dit de prestaties van uw kind vooruit helpen. Praat daarom met uw kind over school. Het is goed om ook zelf initiatief te nemen in het contact met school en af en toe even te vragen hoe het gaat.

Gelijkwaardigheid

School is de deskundige als het gaat om het geven van onderwijs. U bent als ouder de expert als het gaat om het opvoeden van uw kind. De communicatie verloopt vaak het prettigst als u elkaar serieus neemt. De school en u hebben namelijk hetzelfde doel: het beste onderwijs voor uw kind. Het is dan ook belangrijk om tijdens een rapportbespreking of ouderavond ook te praten over de situatie thuis. Ziet u dat uw kind niet lekker in zijn vel zit als hij uit school komt? Bespreek dit met de leerkracht. Samen komen jullie verder.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?